..και φυσικές συνταγές περιποίησης & ομορφιάς!

ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΛΛΙΑ

aΜάσκα με ελαιόλαδο: 
Ανακατέψτε πέντε κουταλιές ελαιόλαδο με δυο αυγά. Απλώστε στα μαλλιά και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε καλά και κάντε σαμπουάν. Η μάσκα αυτή θρέφει σε βάθος την τρίχα.
aΜάσκα με μέλι και ελαιόλαδο:
Ανακατέψτε δυο κουταλιές μέλι με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώστε στα μαλλιά και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά ξεπλύνετε καλά και κάντε σαμπουάν.
aΜάσκα για υπέροχα μαλλιά:
Αφού κάνετε σαμπουάν στα μαλλιά σας, χύστε ένα ποτήρι φρέσκου χυμού λεμόνι ή ξύδι στα μαλλιά σας, κάντε μασάζ και ξεπλύνετε. Ακολουθείστε με το συνηθισμένο σας μαλακτικό μαλλιών. Αυτή η μάσκα θα αφαιρέσει όλη τη σκόνη και τις ακαθαρσίες και τα μαλλιά σας θα λάμπουν. Μην επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία πριν περάσουν δυο βδομάδες.
aΒότανα για μαλακά και λαμπερά μαλλιά:
Ανακατέψτε ένα κουταλάκι από τα ακόλουθα βότανα με αρκετό ζεστό νερό και αφήστε το να κρυώσει για μισή ώρα. Προσθέστε 1/4 του ποτηριού μηλόξυδο και ανακατέψτε καλά. Χύστε το μείγμα στα μαλλιά σας.
Χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα βότανα:

★ Για κανονικά μαλλιά:
φύλλα από δενδρολίβανο, τσουκνίδα, σαμπούκο

★ Για ξηρά μαλλιά:
φύλλα από χαμομήλι, τσουκνίδα, σαμπούκκο

★ Για λιπαρά μαλλιά:
ξύσμα λεμονιού, μέντα
aΜάσκα για λαμπερά μαλλιά:
Ανακατέψτε το χυμό ενός φρέσκου πορτοκαλιού, νερό, ένα κουταλάκι μέλι, μερικές σταγόνες (1-2) αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας αφού κάνετε σαμπουάν. χτυπήστε δυο αυγά σε μια κουταλιά γάλα και απλώστε στα μαλλιά σας. Ξεπλύνετε μετά από πέντε με επτά λεπτά. Τα μαλλιά σας θα λάμψουν αμέσως. Τέλος, προσθέστε δυο κουταλιές μηλόξυδο σε νερό και ξεπλύνετε καλά.
aΜάσκα για κατεστραμμένα μαλλιά:
Λιώστε μια μπανάνα με μερικές σταγόνες έλαιο αμυγδάλου και κάντε μασάζ στα μαλλιά σας. Αφήστε το για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Ξεπλύνετε και χρησιμοποιήστε το σαμπουάν και το μαλακτικό σας.
aΜεσογειακή μάσκα:
Αναμίξετε δυο κρόκους αυγού με λίγο μέλι, θα ενυδατώσει τα μαλλιά, διεγείρει τις ρίζες και μαλακώνει το τριχωτό της κεφαλής.
aΡωσική μάσκα:
Αναμίξετε γιαούρτι και βουτυρόγαλα: θα βοηθήσει στη πρόληψη τη πιτυρίδας  θα ενδυναμώσει τις ρίζες, θα δώσει στα μαλλιά σας απίστευτη λάμψη και θα τα κάνει πολύ μαλακά.
aΤροπική μαλακτική μάσκα:
Συστατικά:
1 αβοκάντο και γάλα καρύδας

Οδηγίες: Καθαρίστε το αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι, λιώστε το και σιγά σιγά προσθέστε το γάλα καρύδας. Αφήστε το μείγμα στις άκρες των μαλλιών για δεκαπέντε περίπου λεπτά, ξεπλύνετε και συνεχίστε με το σαμπουάν σας.
aΜαλακτική μάσκα με σησάμι και καρύδα:
Συστατικά:
2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σησαμέλαιο, 2 ολόκληρα αυγά, 2 κουταλιές γάλα καρύδας, 2 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά λάδι καρύδας

Οδηγίες: Αναμίξετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Μετά το σαμπουάν, ξεπλύνετε και απλώστε το μαλακτικό στα μαλλιά, κάντε μασάζ με τα δάκτυλα σας και αφήστε για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.