..και φυσικές συνταγές περιποίησης & ομορφιάς!

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΗ Ή ΡΟΖ ΑΡΓΙΛΟ

Θα χρειαστείτε:

3 κ.γ. λευκή ή ροζ άργιλο
1 κ.γ. γλυκερίνη
2 κ.γ. αμυγδαλέλαιο ή ό,τι λάδι διαθέτετε
1 κ.γ. μέλι
½ κ.γ. άνθη λεβάντας
½ κ.γ. παπαρουνόσπορο ή τριμμένο αμύγδαλο
5 σταγόνες βιταμίνη Ε
3 σταγόνες βιταμίνη Α
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνιο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
Ανθόνερο (αγνό) ή τζελ αλόης (τόσο όσο χρειάζεται για να δημιουργήσετε μια σφιχτή πάστα)

Σε ένα αποστειρωμένο σκεύος προσθέτουμε την άργιλο, το αμυγδαλέλαιο, τον παπαρουνόσπορο, τα άνθη λεβάντας και την γλυκερίνη και ανακατεύουμε σχολαστικά ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα συμπληρώνοντας αργά αργά και το ανθόνερο ή την αλόη που χρειάζεται. Όταν δημιουργηθεί η επιθυμητή υφή στη μάσκα (θέλουμε να είναι αρκετά συμπαγής) την τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και την συντηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα.
Η μάσκα εφαρμόζεται, βάζοντας μια μικρή ποσότητα στην παλάμη σας και προσθέτοντας επιπλέον μια μικρή ποσότητα νερού ώστε να δημιουργηθεί ένα είδος λάσπης. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό κάνοντας κυκλικές κινήσεις, αφήνετε να στεγνώσει και ξεβγάζετε μετά από περίπου 10' με χλιαρό νερό.
Η μάσκα είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορία του αίματος, χαρίζοντας λάμψη στο δέρμα χωρίς να το ξηραίνει.
Απολεπίζει αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα, βοηθά την επιδερμίδα να γίνει απαλή και λεία ενώ παράλληλα αποτοξινώνει και αναζωογονεί το δέρμα!
Είναι κατάλληλη για ευαίσθητες, λεπτές και ώριμες επιδερμίδες.
Ο παπαρουνόσπορος σε συνδυασμό με τα άνθη λεβάντας δρουν ως απολεπιστικοί παράγοντες κάνοντας ελαφρύ μασάζ, η γλυκερίνη και το μέλι έχουν μαλακτική δράση ενώ τα αιθέρια έλαια έχουν αντιγηραντική και αντιφλογιστική δράση.